Over de campagne

ACV-Openbare Diensten steunt voluit het burgerinitiatief 'water is een mensenrecht'.

We willen op die manier het recht op drinkbaar water en afdoende sanitaire voorzieningen op de Europese agenda plaatsen.

Water is geen handelswaar en moet gevrijwaard van liberalisering en commercialisering.
Europese lidstaten moeten dwingende doelstellingen opgelegd krijgen.

Steun het burgerinitiatief en onderteken de petitie.


zondag 11 november 2012

Waarheen met Europees waterbeleid tot 2020?

Het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie, de SAR- Minaraad en het Vlaams-Europees verbindingsagentschap (vleva) organiseren op 11 november ‘Elke druppel telt: Het Europese waterbeleid tot 2020 en milieuprioriteiten op de radar van het Ierse EU-voorzitterschap’.

De Europese Commissie publiceert eind november 2012 haar ‘Blauwdruk om Europa’s waterbronnen te vrijwaren’. Dit document tracht onder meer de volgende vragen te beantwoorden: welke nieuwe doelstellingen inzake EU-waterbeleid stelt de Europese Commissie voorop tegen 2020 en 2050 en hoe wil ze deze realiseren? Hoe speelt Europa in op de oude en nieuwe uitdagingen waarmee het waterbeleid geconfronteerd wordt? En wat met Vlaanderen: hoe speelt het EU-beleid in op de Vlaamse situatie? En op welke manier kunnen Vlaamse stakeholders hiermee aan de slag?

Het event zou de antwoorden moeten geven op deze vragen, de milieuprioriteiten van het Ierse EU- voorzitterschap moeten duiden en een terugblik bieden op het Cypriotische voorzitterschap.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten