Over de campagne

ACV-Openbare Diensten steunt voluit het burgerinitiatief 'water is een mensenrecht'.

We willen op die manier het recht op drinkbaar water en afdoende sanitaire voorzieningen op de Europese agenda plaatsen.

Water is geen handelswaar en moet gevrijwaard van liberalisering en commercialisering.
Europese lidstaten moeten dwingende doelstellingen opgelegd krijgen.

Steun het burgerinitiatief en onderteken de petitie.


maandag 5 november 2012

Geslaagde studiedag 'Water is een mensenrecht'

ACV-Openbare Diensten organiseerde vandaag in het kader van de campagne rond het burgerinitiatief 'water is een mensenrecht' een seminarie over de problematiek van het water.

Zowat 150 deelnemers uit alle hoeken van het land waren aanwezig.
De interventies gingen over de situatie van de waterbedrijven in Vlaanderen, in Wallonië, het belang en de inzet van het burgerinitiatief, de manieren waarop tot nog toe rond het burgerinitiatief is gewerkt, de Europese fondsen die te maken hebben met de waterproblematiek en het veldwerk door kleinere NGO om in Oost-Europa te komen tot meer drinkbaar water en afdoende sanitaire voorzieningen. Kortom, een gans pak informatie die een interessant geheel vormde.

We konden hierbij rekenen op de gewaardeerde medewerking van EPSU.

We stellen de presentaties van de verschillende sprekers ter beschikking, zodat ze gemakkelijk kunnen worden geraadpleegd.

Luc Hamelinck, voorzitter ACV-Openbare Diensten zorgde voor het slotwoord.

2 opmerkingen:

  1. zou een vakbond zich niet beter bezighouden met vakbondswerk?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Een vakbond moet op alles voorbereid zijn en karrentrekker zijn. Zowel hier als elders in de wereld. Vooral wat betreft de openbare sector. Privatiseringen kosten de arbeiders/bedienden pakken geld. Voorbeelden genoeg: telefonie, gasmarkt, electriciteitsmarkt; dan zwijgen we nog over de banken. Gemeentekrediet en ASLK (vroeger solide staatsbanken) Vandaag in handen van een bende rovers/dieven die nu nogmaals aankloppen en het is nog niet gedaan. Vandaag 08.11.2012 - 2.9 miljard pompen in de restbank Dexia? En dan nu nog het water? Absoluut moeten de vakbonden ermee bezig zijn. De vakbonden zijn nog de enige spreekbuis van de werkende bevolking. De huidige politiekers CDenV, NVa, Sp.a, Open VLD, LDD op kop (van gewoon links tot extreem rechts) trekken alleen de kar van de neo-liberale trein. Dus zeer terecht dat de vakbond hiermee bezig is. Ze verdienen onze volle steun.

      Verwijderen